Auto

41% për qind e të anketuarve në 13 shtete synojnë veturë elektrike

Foto: Reuters
 

Rezultatet e një ankete serioze tregojnë se një numër i madh i klientëve preferojnë të blejnë një veturë elektrike në të ardhmen.

Sipas “Carscoops”, në anketën me 9.000 njerëz nga 13 vende, duke përfshirë edhe Shtetet e Bashkuara, Kanadanë, Kinën, Gjermaninë, Australinë, Singaporin dhe Zelandën e Re, 41 për qind e tyre thanë se veturë të ardhshme duan ta kenë një të elektrizuar (EV, hibrid ose hibrid plug-in). Gjithsesi dëshirat ndryshojnë nga vendi në vend.