Auto

Mercedesi do të lansojë tri platforma të reja të veturave elektrike më 2025

Foto: Autoexpress
 

Mercedesi ka konfirmuar se do të lansojë tri platforma të reja të automjeteve elektrike më 2025, si pjesë e tranzicionit të kompanisë drejt shndërrimit në një prodhues tërësisht elektrik.

Mercedesi ka thënë gjithashtu se do të ketë një opsion elektrik baterie në çdo segment automjetesh deri në vitin 2022 dhe se deri në vitin 2025 blerësit do të kenë një alternativë elektrike për çdo model që prodhuesi bën. Kjo tashmë ka filluar, me EQS dhe S-Class, si dhe modelet EQC/GLC dhe EQA/GLA.