Auto

Hiper-vetura italiane elektrike që arrin për 2 sekonda 100 km, e gatshme nga java e ardhshme

 

Kompania e njohur italiane, Pininfarina, njofton se më 12 gusht në ngjarjen “The Quail”, që do të mbahet në Amerikë, do të prezantojë hiper-veturën e re elektrike Battista në version GT.

Battista do të prodhohet në seri të kufizuar prej vetëm 150 njësive, ndërsa çmimi i kësaj hiper-veture fillon nga 2.6 milionë dollarë (rreth 2.2 milionë euro). Po ashtu, ky model do të përfundojë në tregun e Amerikës Veriore dhe në Evropë.