Auto

Ferrari më 2025 lanson veturën e parë elektrike

 

Ferrari do ta lansojë modelin e saj të parë tërësisht elektrik në vitin 2025, me shefin e kompanisë John Elkann që premtoi se vetura do të "sjellë unitetin dhe pasionin" e markës "në gjeneratat e reja".

Firma e veturave luksoze ka punuar në EV-në e saj të parë për disa kohë, por më parë ka refuzuar të angazhohet për datën e lëshimit ndërsa zhvilloi teknologji të përshtatshme.