Auto

Çekia nuk pajtohet me BE-në për largim nga tregu të veturave me benzinë dhe naftë

 

Bashkimi Evropian ka qenë në krye të përpjekjeve për të ndaluar shitjen e veturave me motor djegie në të ardhmen jo shumë të largët. Vende si Gjermania dhe Franca janë të hapura ndaj idesë ndërsa Norvegjia tashmë ka përqafuar plotësisht veturat elektrike. Ndërsa shumë analistë të industrisë parashikojnë se Evropa do të ecë përpara me agjendën e saj të elektrifikimit me një ritëm më të shpejtë se Shtetet e Bashkuara, ata duhet të kenë parasysh se jo të gjitha vendet anëtare të BE-së janë në favor të planit. Republika Çeke është ndoshta shembulli më i mirë.

Bloomberg raporton se kryeministri çek Andrej Babis nuk ka ndërmend të braktisë veturat me benzinë ​​dhe naftë deri në vitin 2025, një qëllim i deklaruar në një propozim të fundit të BE-së.