Auto

Një Porsche 962 i rrallë është në shitje për 955.000 dollarë

 

Porsche 962 është padyshim një nga veturat më të suksesshme të garave në botën e motosportit, dhe tash një kopje e këtij modeli është nxjerr për shitje.

Porsche prodhoi pak më shumë se 125 njësi të këtij modeli jetëgjatë, por një numër i madh i prototipeve u tërhoqën kur u prezantuan rregulla të reja në garat e qëndrueshmërisë në fillim të viteve 1990. Deri në gjysmën e parë të asaj dekade, pothuajse të gjitha veturat e modelit 962 ishin “jashtë lojës”.