Auto

Fabrika e veturave në Itali u godit më shumë nga mungesa e çipave se COVID-19

 

Ndikimi nga mungesa globale e çipave në prodhimin e veturave italiane të “Stellantis” këtë vit do të jetë më i keq dhe më afatgjatë sesa dëmi i prodhimit i shkaktuar nga pandemia COVID-19 në vitin 2020, ka thënë të premten sindikata FIM-CISL e Italisë.

Mungesa globale e çipave po i shtyn prodhuesit e veturave të ngadalësojnë prodhimin, me Stellantis që ndaloi operacionet në disa objekte në Evropë dhe Shtetet e Bashkuara. Prodhuesi i veturave parashikoi se do të bënte 1.4 milionë automjete më pak këtë vit.