Auto

Veturat e elektrike arrijnë pothuajse një të pestën e shitjeve në BE në tremujorin e tretë

 

Gati një në pesë vetura të shitura në Bashkimin Evropian në tremujorin e tretë ishte një model i elektrizuar pasi shitjet vazhduan të rriteshin ndërsa veturat me lëndë djegëse fosile ranë, sipas të dhënave të shitjeve të publikuara nga një organizatë tregtare.

Shoqata Evropiane e Prodhuesve të Automjeteve, ose ACEA, e cila përfaqëson prodhuesit kryesorë evropianë të veturave, kamionëve, furgonëve dhe autobusëve, tha se shitjet e modeleve elektrike të baterive dhe modeleve hibride plug-in në të gjithë Bashkimin Evropian përbënin pak më pak se 19% të të gjitha shitjeve.