Auto

Daimler do të prodhojë motorin e parë elektrik në fabrikë në Berlin

 

Daimler do të prodhojë motorin e parë elektrik në fabrikën e tij më të vjetër në Berlin, tha prodhuesi i veturave, duke ofruar lehtësim për punëtorët e shqetësuar se vendi i prodhimit të motorëve me naftë ishte në prag të largimit të disa punëtorëve.

Punëtorëve që kishin frikë për pozicionet e tyre pasi Daimler tha në shtator 2020 se selia e saj në Berlin do të përfundonte prodhimin e motorit me naftë me 6 cilindra brenda një viti do t'u ofrohet gjithashtu rikualifikim në softuer dhe kodim, tha kompania gjermane.