Auto

Kalashnikovi pos pushkëve do të prodhojë edhe vetura elektrike

 

Kompania është e njohur për pushkën automatike AK-47, paralajmëroi këtë synim qysh në vitin 2018, kur "paketoi" motorin elektrik në një version “hatchback” të kohës sovjetike. Ishte një veturë e mirë, por e projektuar "tmerrshëm".

Prodhuesi rus tani ka shkuar një hap më tej në dizajn dhe po zhvillon një veturë për mjediset urbane. Kallashnikovi ka dorëzuar së fundmi dokumente për patentim të një veture konceptuale me energji elektrike. Më parë është zbuluar Izh UV-4, por koncepti me tri pika është diçka e re.