Auto

Bien shitjet e Toyotas në Evropë për shkak të mungesës së çipave

 

Zhvillimi me ritme të shpejta i Toyotas në Evropë për t'u bërë modeli i dytë më i shitur i zonës pas Volkswagenit, është ndalur pas mungesës së çipëve që më në fund ndikoi edhe në prodhuesin e veturave japonez.

Pjesa e tregut e Toyotas së bashku me modelin e saj luksoz Lexus arriti në 6.7 p.c deri në shtator në zonën e saj evropiane, që përfshin Rusinë dhe Turqinë, pasi shitjet bruto të veturave u rritën me 21 p.c. në kontrast me intervalin identik një vit më parë.