Auto

Vitin e shkuar u shitën 6.6 milionë vetura elektrike

Foto: Reuters
 

Shitjet e veturave elektrike në botë, duke përfshirë ato plotësisht të elektrizuara dhe plug-in hibride, u dyfishuan në vitin 2021, duke arritur rekord prej 6.6 milionë, sipas raportit të Agjencisë Ndërkombëtare të Energjisë (IEA) "Përmbledhje e Tregut Global të Automjeteve Elektrike".

Kinës i takoi gjysma e këtij tregu, meqë u shiten 3.3 milionë njësi, ndërsa shitjet në Evropë u rritën me 65%, duke shkuar në 2.3 milionë vitin e kaluar, raportoi agjencia AA.