Auto

Sondazhi nxjerr “vozitësit më të këqij” në Evropë

 

Një sondazh i ri ka zbuluar se 79% e evropianëve kanë një mendim negativ për shoferët e tjerë - ndërsa, 97% e tyre krenohen me drejtimin e tyre të shkëlqyer, shkruan CNN të premten.

Sondazhi i 12,400 evropianëve në mars të vitit 2022 u krye nga Vinci Autoroutes e Francës, e cila menaxhon autostradat franceze. Sondazhi u krye nga kompania e sondazheve Ipsos, e cila pyeti të paktën 1,000 njerëz në secilin prej 11 vendeve për zakonet e tyre të drejtimit dhe ato të shoferëve të tjerë, brenda dhe jashtë vendit.