Auto

Shembulli i rajonit, kompania kroate e veturave kap vlerën e dy miliardë eurove

 

Dy kompani të mëdha botërore që merren me investime, “SoftBank” dhe “Goldman Sachs”, kanë investuar 500 milionë euro në kompaninë kroate të veturave, Rimac. Sipas kompanisë, që është ndër më të mëdhatë në rajonin e Ballkanit, vlera e prodhuesit të veturave ka kaluar shifrën e dy miliardë euroshit.

Rimac do t’i përdorë investimet e reja në biznesin e robotaksive vetëvozitëse, që janë zhvilluar që tre vjet, ka thënë themeluesi i kompanisë, Mate Rimac, për “Financial Times”.