Auto

Sony dhe Honda bashkojnë forcat për të shitur vetura elektrike nga viti 2025

 

Sony i Japonisë dhe Honda Motor, të enjten zyrtarisht kanë rënë dakord për një sipërmarrje të përbashkët, në pronësi të barabartë, që do të fillojë të shes makina elektrike në vitin 2025.

Honda, si rivali i madh i Toyota Motor, ka qenë më i ngadalshëm për të bërë kalimin në automjete elektrike, sesa prodhuesit global të automjeteve dhe është nën presion nga investitorët që të prodhojë makina që janë pa karbon dhe të pajisura me teknologjinë më të re, si ajo e vetë-ngasjes.