Auto

Gjermania ndryshon qëndrim për veturat elektrike

 

Nëse Bashkimi Evropian ndalon regjistrimin e automjeteve të reja me motorë benzinë ​​ose naftë në territorin e tij, prodhuesit në Evropë dhe Gjermani do të ndalojnë zhvillimin e tyre.

“Prandaj, kemi vendosur që ne në qeveri të mos e mbështesim këtë draft”, kishte thënë ministri i Financave, Christian Lindner në Ditën e Industrisë në Berlin, duke shtuar se teknologjia e hapur është një pjesë e rëndësishme e ekonomisë së tregut.