Auto

Agjencia gjermane e trafikut rrugor thotë se 59,000 automjete Teslas kanë probleme me softuerin

 

Agjencia gjermane e trafikut rrugor tha se po tërhiqte modelet Y dhe 3 Tesla (TSLA.O) për shkak të një defekti në sistemin automatik të thirrjeve të urgjencës që prek 59,000 automjete në mbarë botën.

Mbikëqyrësi i KBA-së tha në faqen e saj të internetit të datës 29 qershor se një defekt softuerësh po shkaktonte një prishje të eCall, e cila është krijuar për të kontaktuar automatikisht reaguesit e urgjencës në rast të një aksidenti të rëndë.