Auto

Zbehet shkëlqimi i Teslas

 

Tesla po përballet me një sërë pengesash që variojnë nga pengesat e prodhimit deri te rritja e inflacionit që mund të godasin fitimet, ndërsa prodhuesi i veturave elektrike raportoi një rënie të dërgesave për herë të parë në dy vjet, shkruan Reuters.

E goditur nga bllokimet e Kinës për COVID-19 dhe kostot në rritje, Tesla ka thënë të shtunën se dorëzoi 254.695 automjete në tremujorin e dytë, rreth 18% më pak se tremujori i parë.