Auto

Vetura vetëdrejtuese e Teslas nuk identifikon fëmijët në rrugë

 

Një grup mbrojtës i teknologjisë së sigurt paralajmëroi të martën se softueri vetëdrejtues i Teslas përbën një kërcënim potencialisht vdekjeprurës për këmbësorët fëmijë, si goditjen e fundit ndaj prodhuesit të veturave elektrike në një seri pretendimesh dhe hetimesh mbi teknologjinë që përdor, shkruan The Guardian.

Sipas një testi sigurie të kryer nga Dawn Project, versioni më i fundit i softuerit të Teslas goditi në mënyrë të përsëritur një manekin të palëvizshëm, në madhësinë e fëmijës, në rrugë. Pretendimet se teknologjia me sa duket ka probleme me identifikimin e fëmijëve, janë pjesë e një fushate reklamuese që i kërkon publikut të bëjë presion ndaj Kongresit për të ndaluar teknologjinë e vetëdrejtimit të Teslas.