Auto

Toyota akuzohet për sjellje të pahijshme në një padi në SHBA

 

Prodhuesi japonez i automjeteve “Hino Motors Ltd” dhe kompania mëmë e tij, Toyota Motor Corp, janë akuzuar për sjellje të pahijshme, në një padi kolektive të ngritur në Shtetet e Bashkuara, bëri të ditur Hino të premten.

Rasti, në Distriktin Jugor të Floridës, është ngritur në emër të atyre që blenë ose morën me qira kamionë Hino të vitit 2004-2021 në Shtetet e Bashkuara, tha kompania në një deklaratë, raportoi Reuters të premten.