Auto

Tesla paditet për mashtrim nga klientët

Foto ilustrim
 

Kompania amerikane e automjeteve Tesla, është paditur të mërkurën nga një grup shoferësh, nën dyshimin për mashtrim sa i përket reklamimit të veçorive të saj për sistemin autopilot (ndihmës i shoferit) dhe atë vetëdrejtues (lëvizje e veturës pa ndihmën e shoferit).

Tesla akuzohet se që nga vitit 2016 ka reklamuar në mënyrë mashtruese sa i përket teknologjisë, që ata pretendojnë se nuk ka funksionuar asnjëherë, duke i bërë kështu automjetet e pasigurta.