Auto

TGV zbulon trenat me shpejtësi të lartë të së ardhmes

 

Kompania franceze e hekurudhave “SNCF” dhe prodhuesi i trenave “Alstom” kanë zbuluar trenin “TGV M” të parë të përfunduar, një tren me shpejtësi të lartë të gjeneratës së ardhshme me dy kate që përmban një hundë më të gjatë dhe më aerodinamike.

Alstom e quajti trenin e ri "TGV e së ardhmes". TGV do të thotë “Train à Grand Vitesse”, që do të thotë tren me shpejtësi të lartë, raportoi CNN.