Auto

“Goodyear” do të përdorë gomat pa ajër fillimisht në Hënë dhe më pas në Tokë

 

“Goodyear” ka filluar prodhimin e gomave hënore për automjete në bashkëpunim me Lockheed Martin dhe General Motors dhe projekti pritet të përfundojë në vitin 2025, shkruan AutoCar.

Kompanitë shpresojnë të jenë të parat që do të vendosin operacione afatgjata të automjeteve tregtare në Hënë. Në këtë partneritet, “Goodyear” ofron ekspertizën e saj në projektimin dhe prodhimin e gomave pa ajër, një komponent kyç për ngasjen në sipërfaqen hënore.