Auto

Cilat janë veturat elektrike më të shitura

 

Gjatë nëntë muajve të parë të vitit 2022, shitjet globale të veturave elektrike arritën në 6.8 milionë njësi dhe vazhdojnë të rriten në tregjet kryesore.

Sipas të dhënave të publikuara nga kompania konsulente Inovev, prodhuesi amerikan Tesla është lidere absolute me një pjesë prej 21 për qind në tregun botëror të veturave.