Auto

Shitjet e veturave në Rusi “bien për tokë”

 

Rënia e tregut të veturave në Rusi vazhdoi edhe në nëntor, ku shitjet e automjeteve ranë me 61.6% nga viti në vit, njoftoi Shoqata e Ndërmarrjeve Evropiane (AEB), shkruan Reuters.

Shitjet kanë rënë që kur Moska filloi luftën në Ukrainë në shkurt, pasi Perëndimi vendosi sanksione që ndërprenë qasjen në pjesët e automjeteve për kompanitë ruse dhe pasi disa prodhues të huaj u larguan nga vendi ose pezulluan operacionet atje.