Auto

Po zhvillohet një mjet që do t’i zbulojë më shpejt shoferët e droguar

 

Pajisja e re për testimin e drogës në trafik, pra gjatë drejtimit të automjetit, është në fazën përfundimtare të zhvillimit. Thuhet se është në gjendje të testojë një gamë më të gjerë drogrash në terren.

Funksionon si një test antigjeni dhe mund të zbulojë jo vetëm kanabisin, kokainën, benzodiazepinatin dhe opiatet, por edhe amfetaminën dhe metamfetaminën, shkruan Roadpol.