Auto

Kinezët rrëmbejnë tregun rus të veturave pas largimit të perëndimorëve

 

Markat kineze përbëjnë pothuajse një të tretën e tregut të veturave në Rusi, tregojnë të dhënat që ka siguruar Reuters.

Shitjet e reja të veturave të pasagjerëve dhe automjeteve të lehta komerciale (LVC) janë ulur pothuajse për 61 për qind nga viti në vit, pasi sanksionet perëndimore frenojnë aksesin e Rusisë në disa materiale, dhe rënia e kërkesës dhe çmimet e larta e pengojnë më tej sektorin.