Auto

Emetimet e veturave hibride plug-in janë tre herë më të larta sesa tregojnë testet zyrtare

 

Hulumtimi austriak ka treguar se testet zyrtare laboratorike nënvlerësojnë në mënyrë dramatike emetimet e veturave hibride plug-in në krahasim me testet e “botës reale”.

Hulumtimi vë në pikëpyetje efikasitetin e automjeteve hibride plug-in, sepse testet e kryera në Universitetin e Grazit në Austri për nevojat e grupit “Transport & Mjedis”, i cili mbron transportin “e pastër”, zbulojnë një ndryshim të madh midis shifrave zyrtare të testeve të emetimit të WLTP dhe performancës aktuale, shkruan AutoExpress.