Auto

Volkswageni pushon disa punëtorë, s’po i shiten veturat elektrike

 

Rënia e kërkesës për modele elektrike në Grupin Volkswagen është reflektuar në rrjedhën e prodhimit të fabrikës në Zwickau, Gjermani. Prandaj VW-ja ka pushuar përkohësisht disa punonjës.

Përveç shitjeve të shkëlqyeshme të modeleve me motorë me djegie të brendshme, Volkswageni ka elektrizuar tashmë shumë vetura në gamë, duke u përpjekur të drejtojë një pjesë të madhe të klientëve drejt drejtimeve alternative. Megjithatë, duket se kohët e fundit përpjekjet e gjermanëve janë përballur me më pak kërkesa në tregun evropian dhe kjo është pjesë e enigmës dhe luftës kundër prodhuesve kinezë, për të cilën është shkruar intensivisht së fundmi.