Auto

Toyota planifikon shitjen e aksioneve të Densos

Foto ilustrim
 

Prodhuesi japonez i automjeteve Toyota, po planifikon të shesë rreth 10 për qind rë prodhuesit të komponentëve Denso deri në fund të vitit, një aksion që ka gjasa të jetë rreth 4.7 miliardë dollarë, raportoi të martën Reuters.

Shitja e aksioneve në Denso do të shënonte hapin e fundit nga prodhuesi më i shitur i automjeteve në botë për të fituar para në aksionet e filialeve pasi rrit prodhimin e automjeteve plotësisht elektrike, një përpjekje intensive kapitale që përfshin kërkimin dhe zhvillimin deri në një rinovim të fabrikës.