Bekim Kupina

Beqaj: Pasojat nga dështimi i marrëveshjes VV-LDK më të mëdha se sa përfitimet 29 January 2020 16:17

Në një intervistë për portalin Koha.net, analisti Belul Beqaj, thotë se negociatat e deritashme ndërmjet Vetëvendosjes dhe LDK-së, do të prodhojnë zhgënjim. "Pasojat nga...

Mustafa: LDK-ja s`mund të negociojë me logjikën e aktit të kryer të LVV-së 18 January 2020 07:30

Në një intervistë për portalin Koha.net, kreu i LDK-së, Isa Mustafa ka thënë se LDK-ja nuk mund të negociojë me logjikën e aktit të kryer me Vetëvendosjen. Letrën e fundit të...

Bytyçi: VV-së e LDK-së i duhet patjetër kompromis, pastaj ndryshim të sistemit politik 15 January 2020 19:18

Në një intervistë për Koha.net, ligjëruesi i politikës në Universitetin Winchester në Londër, Seb Bytyçi ka thënë se VV-ja dhe LDK-ja po e shpenzojnë kapitalin politik në vend...

Kryeziu: Ngërçi politik pasojë e demokracisë së brishtë të partive politike 10 January 2020 16:27

Drejtori ekzekutiv i Instituti Demokratik të Kosovës në një intervistë për portalin Koha.net ka thënë se zgjatja e negociatave ndërmjet VV-së e LDK-së është model i ri në...

Na ishte dy herë 04 January 2020 08:56

Përrallë për babën, Babadimrin, realitetin virtual dhe dëshirat. Listën e dëshirave të Vitit të Ri gjithnjë e kishte modeste. Balona dhe xixëllonja. Ama, i ati nuk i kishte tiparet e...

(S)bashkimi i PISA-ve 16 December 2019 09:14

Për grevën e mësimdhënësve dhe të gjitha PISA-t e Kosovës Mësuesit e Kosovës nuk kanë nevojë për një Sindikatë që nuk gëzon kredibilitet publik. Prej kohësh,...

Azili i imponuar nga diktatura e kamufluar 10 December 2019 11:59

Shkrimtarit dibran Agron Tufa s‘i ka vajtur mendja asnjëherë në jetë që një ditë ta provojë fatin e kolegëve të tij azilantë: Brodski, Dante, Kadare. Pas rënies së komunizmit,...

Planeti A 08 December 2019 08:03

Derisa nuk ka një Planet B, opsion mbetet njëfarë revolucionarizimi ekologjik dhe ku secili me pjesën e vet të përgjegjësisë bën diçka për një mjedis të jetueshëm. Kjo, një...

Krasniqi: Hidrocentralet - rrezik i madh për mjedisin 08 December 2019 07:00

Kosova, megjithëse vend i vogël kontribuon në dëmtimin e klimës në nivel global. Sipas Arif Krasniqit, kryetar i partisë Eko Lëvizja e Gjelbër, përpjekja për ndërtimin e hidrocentraleve...

Azili i imponuar nga diktatura e kamufluar 07 December 2019 08:29

Shkrimtarit dibran Agron Tufa s‘i ka vajtur mendja asnjëherë në jetë që një ditë ta provojë fatin e kolegëve të tij azilantë: Brodski, Dante, Kadare. Pas rënies së komunizmit,...

Banesa ime ka sy 10 November 2019 08:00

Me katrahurën ndërtimore, koncepti i qytetit kosovar ka pësuar goditje serioze, saqë vetëm një fije e ndan nga një vendbanim joformal. Megjithëse me vonesë, shoqërisë kosovare i duhet mobilizim...

Sadiki: Problemet pronësore e vështirësojnë legalizimin e objekteve pa leje 10 November 2019 07:00

Përpjekja e mëhershme sipërfaqësore për legalizimin e ndërtimeve pa leje ka bërë që ky proces të jetë ende në fillet e tij. Në një intervistë për “Kohën...

Shpirtra votues 08 September 2019 08:02

Si në grotesken “Shpirtra të vdekur” të Gogolit, lista e votuesve kosovarë prej 20 vjetësh përmban emra njerëzish që kanë ikur nga kjo jetë, e të cilët si në rrëfime...

Emini: Lista e votuesve të hapet dhe të përditësohet vazhdimisht 08 September 2019 07:00

Institucionet përgjegjëse për organizimin e zgjedhjeve kanë dështuar në përditësimin sistematik të listës përfundimtare zgjedhore. Përfshirja në këtë listë e personave...

Diskreditimi 17 July 2019 10:10

Mosakreditimi i barakave universitare publike në Mitrovicë, Pejë e Prizren duhet të përcillet me masë të njëjtë në Ferizaj, Gjilan e Gjakovë. Siç i ka krijuar politika, duhet edhe t`i...

Nëpër autobahna me miliona 16 June 2019 08:00

Rruga e njohur Prishtinë-Morinë, sipas praktikës folklorike, është pagëzuar me emrin e presidentit Ibrahim Rugova. Kjo, pjesë e strategjisë së pushtetit për ta paketuar një vepër me...

Hashani: Investimet infrastrukturore pa studime për përfitimet 16 June 2019 07:00

Me një transparencë minimale dhe me mungesë të një debati të mirëfilltë, Kosova është bërë me dy autostrada dhe me dy të tjera në ardhje. Me më pak se 11 mijë kilometra...

Kohë arushanësh 17 May 2019 10:42

Në kontekstin kosovar nuk po ndodh vetëm përmbysja e rendit të fjalëve në fjali. Por edhe më keq, përmbysja e rendit logjik. Gjuetari s`e mbyti ariun. As ariu gjuetarin. Dikush e mbyti lajmin. E ariun...

Tomasheviq: Me fotografi kundër luftërave 28 April 2019 08:38

Një gjel afër trupit të një djaloshi që ka pësuar nga qërimi i hesapeve ndërmjet bandave në Honduras. Kjo është pamja që ka kapur objektivi i fotoreporterit të luftës, Goran...

Pushteti i kotillës 22 March 2019 10:09

Për punësimin e sebepeve dhe të punësuar të tjerë. Kur institucionet publike shndërrohen në shoqëri aksionare të njerëzve të kotillës. Kur edhe skandalit i humb kuptimi. Pushtet...