Botë

SHBA-ja thotë se Rusia po e përmbys fjalën e lirë

 

Rusia po punon për ta përmbysur fjalën e lirë, si brenda, ashtu edhe jashtë vendit, dhe po rrit presionin ndaj mediave të pavarura, vlerësuan përfaqësuesit e Shteteve të Bashkuara të Amerikës në një takim të Organizatës për Siguri dhe Bashkëpunim në Evropë (OSBE).

Uashingtoni, po ashtu, bëri thirrje për lirimin e gazetarëve rusë dhe të huaj të ndaluar në Rusi dhe në zonën e kontrolluar nga separatistët e mbështetur nga Moska në Ukrainën lindore.