Botë

BE-ja vendos sanksione ndaj Shërbimit të Intelegjencës iraniane

 

Bashkimi Evropian të martën votoi për vendosjen e sanksioneve ndaj Shërbimit të Intelegjencës iraniane dhe dy qytetarëve iranian, pas akuzave për komplote të sulmeve në Danimarkë dhe Francë.

Sanksionet u miratuan në mbledhjen e ministrave të Këshillit të BE-së, ndërkaq vendimi pritet të bëhet publik gjatë ditës së mërkure.