Botë

Shteti që ua ndalon shkollën shtatzënave

 

Prej se presidenti i Tanzanisë, John Pombe Magufuli, i njohur me nofkën “Buldozeri”, ka ardhur në pushtet para tre vjetësh, qeverisë së tij i ka dalë nami i zi për nxjerrjen e urdhëresave të çuditshme.

Vetëm pak ditë pasi mori pushtetin në fund të vitit 2015, anuloi festën simbolike të ditës së pavarësisë dhe urdhëroi që të gjitha fondet e parapara për të, të shkonin për një rrugë të njohur e të lënë në gjysmë që shpie drejt qytetit kryesor, Dar es-Salaam.