Botë

Arabia Saudite dhe EBA do t’i ndihmojnë Sudanit me 3 miliardë dollarë

 

Arabia Saudite dhe Emiratet e Bashkuara Arabe (EBA) do t’i japin Sudanit tre miliardë dollarë ndihma, tha agjencia shtetërore saudite SPA.

Mbështetja financiare përfshin 500 milionë dollarë depozita në Bankën Qendrore të Sudanit, ndërsa pjesa tjetër e ndihmës do të dorëzohet në formën e ushqimit, ilaçeve dhe produkteve të naftës.