Botë

OECD: Inteligjenca artificiale do të lë pa punë shumë punëtorë në Slloveni

 

Më shumë se gjysma e punonjësve në Slloveni presin ndryshime drastike në 15-20 vjetët e ardhshme, vlerëson Organizata për Bashkëpunim dhe Zhvillim Ekonomik (OECD).

Për shkak të automatizimit, një e katërta e vendeve të punës do të shuhen, ndërsa shtatë për qind do të transformohen dhe do të kërkohet ri-kualifikimi i tyre.