Botë

Rreth 6.2 milionë gjermanë kanë probleme me lexim

Foto: Ilustrim
 

Deri në 6.2 milionë qytetarë të moshës madhore në Gjermani nuk janë në gjendje të lexojnë dhe të kuptojnë tekst në gjuhën gjermane, është bërë e ditur përmes një studimi të ministrisë federale gjermane të Arsimit, pjesë të të cilit janë transmetuar nga mediet e këtij shteti.

“Tek më shumë se gjysma e qytetarëve që kanë probleme në lexim, gjermanishtja është gjuhë amtare. Pjesa tjetër janë rritur me një gjuhë tjetër”, ka thënë Anke Grotlueschen, njëra prej autoreve të studimit rreth analfabetizmit.