Botë

Gjykata sot shpall vendimet për të akuzuarit e përpjekjes për puç në Mal të Zi

Gjykata sot shpall vendimet për të akuzuarit e përpjekjes për puç në Mal të Zi

Një gjykatë në Mal të Zi pritet të shpallë sot vendimet për rastin e 14 personave të akuzuar për planifikimin e rrëzimit të dhunshëm të qeverisë, në tetor të vitit 2016, me qëllim parandalimin e anëtarësimit të Malit të Zi në NATO.

Autoritetet malazeze thonë se nacionalistë serbë dhe rusë kanë bërë komplot për të pushtuar parlamentin gjatë zgjedhjeve parlamentare, për të vrarë kryeministrin e atëhershëm, Millo Gjukanoviq, dhe për të instaluar një udhëheqësi pro-ruse.