Botë

FMN: Konflikti mes SHBA-së dhe Kinës rrezikon ekonominë globale

 

Fondi Monetar Ndërkombëtar (FMN) njoftoi sot se një mosmarrëveshje e zgjatur tregtare midis SHBA-së dhe Kinës është një kërcënim për rritjen ekonomike globale.

“Ne shpresojmë për një zgjidhje të shpejtë në këto diskutime”, deklaroi zëdhënësi i FMN-së, Gerry Rice, ndërsa SHBA-ja dhe Kina u takuan sot në Uashington për bisedimet tregtare me një përfundim të paqartë.