Botë

Në Ukrainë, Gjykata Kushtetuese konfirmon zgjedhjet parlamentare në korrik

Në Ukrainë, Gjykata Kushtetuese konfirmon zgjedhjet parlamentare në korrik
 

Gjykata Kushtetuese njoftoi sot se e cilësonte të ligjshëm vendimin e presidentit të ri, Volodymyr Zelensky për të shpërndarë Parlamentin dhe për përcaktuar zgjedhje të parakohshme parlamentare më 21 korrik.

”Gjykata mbështeti në përputhje me Kushtetutën dekretin e presidentit që lidhet me këtë vendim’’, njoftoi institucioni në një komunikatë.