Botë

OKB: Miliona persona po përballen me uri në Zimbabve

 

Kombet e Bashkuara kanë shtuar thirrjet urgjente për Zimbabvenë, duke paralajmëruar që më shumë se pesë milionë persona, apo një e treta e popullsisë, kanë nevojë për ndihmë.

Programi Botëror për Ushqim ka kërkuar një fond prej 331 milionë dollarëve, teksa ky shtet përballet me efektet e thatësisë, të një cikloni si dhe krizë ekonomike.