Botë

Bosnja po e vuan ikjen e trurit

 

Është ky kursi për fillestarë dhe shumica e vijuesve ende mezi që e shqiptojnë ndonjë fjalë gjermanisht, por tanimë i dinë disa që do t’u hyjnë goxha në punë më vonë, si “diploma”, “paga e dëshiruar” dhe “aplikimi për punë”. Apo i lexojnë me zë të lartë fjalitë si: “Z. Kindler do të dëshironte të punonte në një garazh si mekanik”.

Josip Stërkal është ulur në rreshtin e dytë dhe është përqendruar në materialet mësimore. 24-vjeçari është diplomuar vitin e shkuar në fushën e inxhinierisë së sigurisë dhe tani ia ka mësyrë të mësojë gjermanisht. Synimi i tij është që të emigrojë në Gjermani, mbase brenda pak muajsh.