Botë

Franca kërkon bllokimin e valutës digjitale të Facebookut në Evropë

Franca kërkon bllokimin e valutës digjitale të Facebookut në Evropë

Franca ka thënë se do të bllokojë zhvillimin e valutës digjitale të Facebookut, “Libra”, në Evropë për shkak se kërcënon “sovranitetin monetar” të qeverive.

Ministri francez i Ekonomisë Bruno Le Maire ka thënë se “Libra” është rrezik financiar dhe mund të jetë e hapur për keqpërdorime.