Botë

Argjentina shpall “gjendjen e emergjencës ushqimore” deri në 2022

Argjentina shpall “gjendjen e emergjencës ushqimore” deri në 2022

Vendi latino-amerikan, Argjentina, që të gjithë njohim për futbollin dhe tangon, është në prag të një emergjence humanitare të paprecedent, që mund të vej në diskutim ushqyerjen e një pjese të mirë të popullsisë.

Aq i prekshëm është ky problem, sa që Parlamenti dhe Senati i vendit ka miratuar në mënyrë unanime një ligj të jashtëzakonshëm që parashikon një paketë masash për të përballuar urinë deri në vitin 2022.