Botë

Bashkimi i parë Evropian?

Bashkimi i parë Evropian?

Prapa stacionit në brigjet e Lumit Thames, një shenjë rruge – Hanseatic Walk – është udhërrëfyesi i parë për tregtarët e kamur që dikur e dominonin rrethinën. Dhe në faqen e përparme të murit me tulla të urës së hekurudhës në po këtë rrugë më 2005 është vendosur një pllakat, për nder të gjashtëqindvjetorit të vendosjes së rreth katërqind tregtarëve të parë hanseatikë në qytetin e Londrës, në mënyrë paqësore ... “një enklavë vetëqeverisëse gjermane në këtë zonë”.

Kjo ishte në fakt baza londineze e Lidhjes Hanseatike – një rrjet i fuqishëm tregtar për qindra vjet me radhë, që shtrihej përgjatë krejt Lindjes së Anglisë e deri në zemër të Rusisë së atëhershme, transmeton Koha Ditore.