Botë

Rusët sfidojnë shiun e ftohtë, protestë masive në mes të Moskës

 

Mijëra protestues bllokuan një shesh qendror të Moskës dje, ndërsa grupet e opozitës kërkuan të rimarrin vrullin pas një vere demonstrimesh që kishin si objektiv zgjedhjet lokale, por edhe një sistem më të gjerë politik në vend.

Tubimi ishte përpjekja e parë e madhe nga grupet politike liberale dhe partitë aleate që nga zgjedhjet në fillim të muajit që nxitën valën më të madhe të protestave të qëndrueshme anti-qeveritare në gati një dekadë.