Botë

Protesta dhe përplasje me policinë në Hong Kong kur në Pekin festohej

Protesta dhe përplasje me policinë në Hong Kong kur në Pekin festohej

Sërish protesta në Hong Kong, ku aktivistë social demokratë janë përplasur me manifestues pro Pekinit në ditën e 70 vjetorit të themelimit të republikës popullore kineze.

Policia në Hong Kong përdori spraj djegës për të ndarë aktivistët e legës socialdemokrate, promovuese e protestës së parë të ditës, nga një grup manifestuesish pro Pekinit të cilët po këndonin himnin kombëtar kinez. Pavarësisht 70 vjetorit të themelimit të republikës popullore kineze, n ëish koloninë britanike për shkak të tensioneve, ceremonia e ngritjes së flamurit kaloi pothuajse në heshtje.