Botë

Lirohen nga burgu gazetarët e akuzuar për ndihmë të Gulenit

 

Gazetarët Ahmed Altan dhe Nazli Ilicak, janë liruar nga burgu pasi gjykata turke në rigjykim, urdhëroi lirimin e tyre për shkak të kohës së kaluar në burg.

Dy gazetarët u dënuan për ndihmën që dyshohej se ia dhanë klerikut Fetullah Gulan, të cilin Ankaraja e akuzon si dirigjent të grusht-shtetit në vitin 2016, transmeton KTV. E dy gazetarët gjatë tërë seancave gjyqësore, mohuan akuzat që ua bënë autoritetet.