Botë

OKB kërkon heqjen e embargos amerikane kundër Kubës

Asambleja e përgjithshme e OKB-së miratoi dje me shumicë votash, ashtu si çdo vit që prej 1991, një rezolutë jo detyruese që i kërkon SHBA-së të heqë embargon ekonomike dhe financiare kundër Kubës, transmeton atsh raportimet.

Vetëm tre vende kanë votuar kundër rezolutës së miratuar nga 187 kombe, SHBA-ja, Izraeli dhe për herë të parë, Brazili.