Botë

Polonia arreston dy persona që planifikonin sulme ndaj myslimanëve

Polonia arreston dy persona që planifikonin sulme ndaj myslimanëve
 

Agjentët polakë kanë arrestuar të mërkurën dy persona të akuzuar për planifikimin e sulmeve kundër myslimanëve, të frymëzuar nga vrasësi masiv norvegjez, Anders Behring Breivik, dhe supremacisti i dyshuar i bardhë, Brenton Tarrant, në Zelandën e Re, kanë bërë të ditur shërbimet polake të sigurisë.

Arrestimet pasuan një valë sulmesh të supremacistëve të bardhë që kishin në shënjestër pakicat etnike dhe fetare kudo në botë. Grupet e së djathtës ekstreme janë fuqizuar dukshëm në Poloni, shtetin më të madh post-komunist në Bashkimin Evropian.